Козелецька селищна рада

Найвища честь - благо народу

Меню

ZhKG 30.01.2024КП «Козелецьводоканал» повідомляє споживачів послуг, що  до  постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» внесені зміни постаною Кабінету Міністрів України від 29.12.2023 № 1405, які набули чинності 29.12.2023 року.

 

Так, з урахуванням внесених змін, заборона щодо нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, відсотків річних, а також припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні:

  • в територіальних громадах, що розташовані на територіях, на яких ведуться бойові дії відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (тобто, заборона діятиме стосовно територіальних громад, що увійшли до переліку, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309, до дати припинення можливості бойових дій/завершення бойових дій, відображеної у цьому документі);
  • в територіальних громадах, тимчасово окупованих Російською Федерацією, відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (тобто, заборона діятиме стосовно територіальних громад, що увійшли до переліку, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309, до дати завершення тимчасової окупації, відображеної у цьому документі);
  • якщо нерухоме майно споживача було пошкоджено внаслідок воєнних (бойових) дій – за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги, зокрема, з додаванням документу, що підтверджує факт пошкодження нерухомого майна – копії акта комісійного обстеження та/або звіту з технічного обстеження.

Відповідно до наказу Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 Козелецька територіальна громада перебувала в даному переліку  з 24.02.2022 по 31.03.2022 року, тому обмеження зазначені в постанові не стосуються споживачів послуг, які надає КП»Козелецьводоканал».

Принагідно зазначаємо, що відповідно до Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі - Закон) надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

 Серед істотних умов договору про надання житлово-комунальної послуги є порядок оплати послуги та відповідальність сторін за порушення договору.

Також відповідальність за неналежне виконання договору передбачено ст. 26 Закону.

Відповідно до частини першої статті 26 Закону у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 відсотків загальної суми боргу.

Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги. Пеня не нараховується за умови наявності заборгованості держави за надані населенню пільги та житлові субсидії та/або наявності у споживача заборгованості з оплати праці, підтвердженої належним чином.

Адміністрація КП «Козелецьводоканал»

Анонси і оголошення

Голосування

Чи сподобався Вам сайт

Дуже сподобався - 73%
Так собі - 11%
Не сподобався - 16%

Всього голосів: 163
The voting for this poll has ended on: грудня 20, 2017

president rada kmu chor chern Dija  LogoAUCwebDSYO

Офіційний сайт © 2024 Козелецька селищна рада Всі права захищено.