Козелецька селищна рада

Найвища честь - благо народу

Меню

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

      1. Найменування організатора  консультацій з громадськістю Козелецька селищна рада.

Розпорядження селищного голови від 22.02.2024 року № 52 "Про проведення консультацій з громадськістю щодо проєктів рішень сесії Козелецької селищної ради про припинення (ліквідацію) філій Козелецького ліцею№ 3 Козелецької селищної ради

Склад робочої групи з організації та проведення консультацій з громадськістю щодо проєктів рішень сесії Козелецької селищної ради "Про припинення (ліквідацію) Лихолітської філії Козелецької селищної ради", "Про припинення (ліквідацію) Скрипчинської філії Козелецької селищної ради"

План заходів з організації та проведення консультацій з громадськістю щодо проєктів рішень сесії Козелецької селищної ради "Про припинення (ліквідацію) Лихолітської філії Козелецької селищної ради", "Про припинення (ліквідацію) Скрипчинської філії Козелецької селищної ради"

    1. Документи, винесені для консультацій з громадськістю: 

проєкти рішень сесії Козелецької селищної ради 

«Про припинення (ліквідацію) Лихолітської філії Козелецького ліцею №3 Козелецької селищної ради»(pdf), 

«Про припинення (ліквідацію) Скрипчинської філії Козелецького ліцею №3 Козелецької селищної ради»(pdf).

  1. Нормативне забезпечення:

Стаття 143 Конституції України: Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють,  реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Стаття 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Стаття 25  Закону України «Про освіту»: Засновник закладу освіти зобов’язаний у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжувати навчання на відповідному рівні освіти.

Стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»:    Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.

  1. Мета проведення консультацій з громадськістю: врахування думки жителів Козелецької селищної ради щодо проєктів рішень сесії Козелецької селищної ради про припинення (ліквідацію) філій Козелецького ліцею №3 Козелецької селищної ради: Лихолітської філії Козелецького ліцею №3, Скрипчинської філії Козелецького ліцею №3.
  2. Соціальні групи населення, на які поширюватиметься дія документів   жителі  Лихолітського старостинського округу, Скрипчинського старостинського округу.
  3. Формат проведення консультацій з громадськістю та порядок участі  в обговоренні представників визначених соціальних груп населення:

консультації з громадськістю проводитимуться у формі:

  • публічного громадського обговорення шляхом зустрічей керівництва Козелецької селищної ради та управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради з громадськістю Лихолітського старостинського округу, Скрипчинського старостинського округу за визначеним графіком:

Графік проведення публічного громадського обговорення

№ з/п

Дата

Місце проведення

Адреса

Час

1

10.10.2024

Лихолітська філія

Козелецького ліцею №3 Козелецької селищної ради

с.Лихолітки,

вул. Центральна, буд.25

14:00

2

11.10.2024

Скрипчинська філія

Козелецького ліцею №3 Козелецької селищної ради

с.Скрипчин,

вул. Центральна, буд.7

14:00

- направлення письмових звернень і пропозицій в електронному вигляді на електронну пошту управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради;

- збору звернень і пропозицій у скриньках, розміщених на території Лихолітського старостинського округу, Скрипчинського старостинського округу. 

У консультаціях з громадськістю можуть брати участь дієздатні жителі Козелецької селищної ради, які досягли 18-річного віку та місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські обговорення.

  1. Адреса електронної пошти, строк і форми для подання пропозицій (зауважень): Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Пропозиції (зауваження) учасників консультацій з громадськістю в письмовій формі надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, до 17:00 28.02.2025 року з дати опублікування повідомлення про їх проведення. Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються.

  1. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення  Трофимченко Алла Андріївна, начальник управління освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради.
  2. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення консультацій з громадськістю зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Козелецької селищної ради.

Запрошуємо усіх охочих узяти участь в обговоренні запропонованих проєктів рішень, що виноситимуться на розгляд сесії Козелецької  селищної ради.

 

 

Анонси і оголошення

Голосування

Чи сподобався Вам сайт

Дуже сподобався - 73%
Так собі - 11%
Не сподобався - 16%

Всього голосів: 163
The voting for this poll has ended on: грудня 20, 2017

Офіційний сайт © 2024 Козелецька селищна рада Всі права захищено.