Козелецька селищна рада

Найвища честь - благо народу

Меню

Україна

КОЗЕЛЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ  ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

05 липня 2024 року

сел. Козелець

№ 2857-83/VIII

Про затвердження висновку про

доцільність позбавлення батьківських

прав ПІБ відносно

малолітньої дитини ПІБ

Відповідно до статті 12 Закону України «Про охорону дитинства», статтей 19, 150, 164, 180 Сімейного кодексу України, розглянувши рекомендації комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Козелецької селищної ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

  1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав

Пищолки Яни Анатоліївни відносно неповнолітньої дитини ПІБ, *** року народження.

  1. Порушити клопотання перед Козелецьким районним судом Чернігівської області про позбавлення батьківських прав ПІБ, жительки сел. Козелець, вул.*** Чернігівського району Чернігівської області, відносно неповнолітньої дитини ПІБ, *** року народження.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Золотаревську О.О.

Голова Валентин БРИГИНЕЦЬ

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Козелецької селищної ради

від 05 липня 2024 року № 2857-83/VIII

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування про доцільність позбавлення

батьківських прав ПІБ

відносно неповнолітньої дитини ПІБ,

*** року народження

На засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Козелецької селищної ради розглянуто документи, надані комунальним закладом «Старобасанська гімназія» Чернігівської обласної ради, Службою у справах дітей, відділом соціального захисту населення Козелецької селищної ради, щодо невиконання батьківських обов’язків ПІБ, жителькою сел. Козелець, вул.*** Чернігівського району Чернігівської області, відносно неповнолітньої дитини ПІБ, *** року народження.

Батько дитини ПІБ помер (свідоцтво про смерть  серія ***, видане *** року.

05 лютого 2019 року ПІБ, *** року народження, за заявою матері був зарахований на цілодобову форму перебування до КЗ «Старобасанська гімназія» Чернігівської обласної ради. За інформацією закладу мати дитини ПІБ не цікавилася життям дитини, дуже рідко забирала його додому, у 2023-2024 навчальному році жодного разу не відвідала сина, не забирала на канікули, грошові перекази не надсилала, на телефонні дзвінки працівникам гімназії не відповідала, не брала участі в утриманні та вихованні свого сина ПІБ, *** року народження, тобто самоусунулась від виконання батьківських обов’язків. У червні 2024 року ПІБ відмовилася забрати Тимофія із КЗ «Старобасанська гімназія» на літні канікули, пояснюючи це тим, що між нею та дитиною відсутнє взаєморозуміння.

05 червня 2024 року неповнолітній ПІБ, *** року народження, за заявою матері влаштований до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей (с. Хмільниця, вул. Шкільна, 2 Чернігівського району Чернігівської області).

ПІБ не створила умови для проживання, виховання та розвитку неповнолітнього сина ПІБ, *** року народження, не займається його вихованням, не утримує дитину матеріально, не проявляє материнської турботи до сина, тобто не виконує батьківські обов’язки.

Спеціалістами Служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення Козелецької селищної ради в межах повноважень проводилась відповідна робота з Пищолкою Яною Анатоліївною щодо підвищення її батьківського потенціалу та належного виконання нею батьківських обов’язків. Дані заходи не призвели до позитивних результатів, ситуація в родині не змінилась.

Частиною 1 статті 12 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 150, ст. 164 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватись про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, створювати належні умови для розвитку її здібностей та несуть відповідальність за невиконання та ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Виходячи із вищевикладеного, з метою захисту прав та інтересів дитини Козелецька селищна рада, як орган опіки та піклування, визнає за доцільне позбавлення батьківських прав ПІБ, жительки сел. Козелець, вул.*** Чернігівського району Чернігівської області, відносно неповнолітньої дитини ПІБ, *** року народження.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Людмила НАБІЛЬСЬКА

 

 

Анонси і оголошення

Голосування

Чи сподобався Вам сайт

Дуже сподобався - 73%
Так собі - 11%
Не сподобався - 16%

Всього голосів: 163
The voting for this poll has ended on: грудня 20, 2017

Офіційний сайт © 2024 Козелецька селищна рада Всі права захищено.