Козелецька селищна рада

Найвища честь - благо народу

Меню

451521355 888923806599117 4379391098155671077 nШановні жителі громади!
 
Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності – свято, що є символом єдності, сили та незламного духу українського народу. Ми згадуємо та вшановуємо всі покоління українців, які виборювали нашу незалежність і свободу.
 
Це свято пов’язане з днем вшанування памʼяті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Руси-України. З минулого року, після переходу Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря, День Української Державності відзначається 15 липня.
Більш ніж тисячолітня історія державотворення нашої країни сягає своїми витоками Руської середньовічної держави. Прийняття Володимиром Великим у 988 році християнства як державної релігії стало цивілізаційним вибором для Руси-України, що підтримувала зв’язки з більшістю європейських країн.
 
З тих далеких часів маємо свій герб – Тризуб, звідси родом і наша грошова одиниця – гривня. Саме відтоді Київ стає політичним і культурним центром України, саме відтоді починається відлік етапів творення нашої Держави.
 
Галицько-Волинська держава та Велике Князівство Литовське, козацька доба та Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка та Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна – усі вони продовжили розбудову зорієнтованого на Європу культурно-релігійного простору, усі вони зробили внесок в нашу історію.
 
Сьогоднішнє свято нероздільно пов’язане і з традиціями нашого війська. Захисники країни – найкращі гаранти її незалежності. Наші сучасники є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, воїнів УПА. Вже десять років вони захищають Україну від агресії нашого споконвічного ворога, відбиваючи навалу рф.
 
Ця війна – це боротьба за майбутнє України, за існування нас і нашої країни, за наше право на власні історію та ідентичність. Ми маємо знати свою історію, щоб протистояти ворожій пропаганді з її вигадками про «єдиний народ» і «штучну державу». Маємо пам`ятати про більш ніж тисячолітній родовід своєї Батьківщини, про своїх величних предків, які з покоління в покоління в усі епохи та століття прагнули жити у своїй державі, сіяти хліб і ростити дітей на своїй, Богом даній, землі, та захищали свою рідну країну від ворожих орд зі зброєю в руках.
 
Слава Україні!
З повагою Козелецький селищний голова
Валентин Бригинець

Анонси і оголошення

Голосування

Чи сподобався Вам сайт

Дуже сподобався - 73%
Так собі - 11%
Не сподобався - 16%

Всього голосів: 163
The voting for this poll has ended on: грудня 20, 2017

president rada kmu chor chern Dija  LogoAUCwebDSYO

Офіційний сайт © 2024 Козелецька селищна рада Всі права захищено.